неділя, 16 серпня 2020 р.


Пам'яті МАРГАРЕТ МІТЧЕЛЛ, авторки роману "ЗВІЯНІ ВІТРОМ"
Фото - Розвiянi вiтром. Книга 1
10 ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО КНИГУ "ЗВІЯНІ ВІТРОМ"
Купить - Книги - Розвіянi вітром. Книга 2
*Книга від нудьги!
М.Мітчелл написала книгу від нудьги, бо через перелом щиколотки була змушена звільнитися з улюбленої роботи та багато часу проводити в ліжку.
*Задом наперед!
У перший день роботи над романом автор написала його останню главу. Потім рушила далі, проте першу главу вона, можна сказати, вимучила, адже версій першого розділу було цілих 60 .. В результаті, Маргарет писала книгу 10 років, по 6-8 годин на день.
*Цілком таємно!
Практично ніхто не знав про те, що Маргарет працює над романом, навіть її родина.
*Дівчата, такі дівчата!
Роман довелося видавати через «гострий язик» подруги) Коли в розмові автор випадково проговорилася, що працює над книгою, одна з її подруг заявила: "Треба ж! Ти - і раптом пишеш книгу!"
Маргарет Митчелл цитаты (101 цитат) | Цитаты известных личностейфото Маргарет Мітчелл

  Маргарет Мітчелл, яка на той час не просто писала, а вже дописала роман, була зачеплена за живе. Вже наступного дня вона відправила рукопис до видавництва "Macmillan". Найсмішніше, що через ще якийсь час вона почала шкодувати про скоєне та відправила редактору телеграму зі словами: "Передумала. Надішліть рукопис назад". На щастя, вона запізнилася. Книга так сподобалася видавництву, що її вже передали на корегування. А ще через рік, в 1937 році, вона отримала Пулітцерівську премію.
*Новий LOOK!
Скарлетт спочатку звали Пенсі Та,можливо, так було б й досі, коли б видавець не попросив змінити ім'я головної героїні.
*Політ фантазій!
Автор, як і багато читачів, не знала, яка подальша доля Скарлетт і Ретта. Мітчелл не раз зізнавалася, що відкритий фінал народився невипадково - вона і сама для себе не знала, чим же все-таки закінчилася історія Скарлетт і Ретта. "Можливо, Ретт знайшов собі іншу, яку-небудь простішу", - сказала вона в інтерв'ю журналу "Yank" в 1945 році.
*Куди ж без критики!
У роману були ненависники. Наприклад, Ральф Томпсон, тодішній рецензент "The New York Times", розгромив книгу: "Головна гідність книги - її історичне тло, саме ця історія про час, а не той непереконливий і навіть абсурдний сюжет, який Мітчелл так і не змогла нормально піднести нам, як не старалася ".
* Без фальші!
Мітчелл ображалася, коли її порівнювали зі Скарлетт. Одного разу у відповідь на чергове запитання журналіста про те, наскільки вона схожа зі своєю героїнею, Маргарет різко заявила, не гребуючи нецензурною лексикою: "Скарлетт була [жінкою зі зниженою соціальною відповідальністю], а я ні ".
* Шалений успіх!
Екранізація книги встановила рекорд за вартістю придбаних авторських прав. У 1936 році Мітчелл продала права на екранізацію роману за 50 000 доларів - на ті часи це був абсолютний рекорд.
*«Завтра настане новий день»
Автор насилу справлялася з популярністю й прожила після публікації не більше, як 10 років. 11 серпня 1949 року вона разом з чоловіком вирушила в кіно. Коли вона переходила вулицю Пічтрі в Атланті, її збив автомобіль. 16 серпня Маргарет Мітчелл померла від отриманих травм. Збив її нетверезий колишній таксист, що отримав 18 місяців в'язниці за ненавмисне вбивство і відсидів з них всього 11.

Немає коментарів:

Дописати коментар