понеділок, 13 липня 2020 р.

                      Бібліотека радить прочитати!

        В рубриці "Бібліотека радить прочитати" запропоновано бібліотекою-філією с.Теково віртуальне знайомство з книгою-  цікаві  та захоплюючі книги для користувачів середнього  шкільного віку.






Андрусяк І. 28 днів із життя бурундука : повість та оповідання : для сер. шк. в / І. Андрусяк; Худ. Г. Осадко. - К. : Фонтан казок, 2017. - 216 с. : іл. - (Книжка про мене).
Коли однокласники обзивають тебе Бурундуком і насміхаються, бо ти не вмієш стрибати через козла і лазити по канату, — тоді на душі так кепсько, що ти готовий на будь-що, тільки б довести їм усім, хто такий Івась Бондарук насправді. Навіть на те, щоб вивести собі… кишенько­вого чортика!
Повість Івана Андрусяка з ілюстраціями Ганни Осадко «Вісім днів із життя Бурундука» — один із найуславленіших у сучасній українській лі­тературі творів для молодших підлітків. 2013 року вона увійшла до пре­стижного каталогу найкращих дитячих книжок світу «White Ravens» («Білі Круки»).
Разом із нею в цій книжці ти прочитаєш про нові пригоди улюблено­го героя. Він розгадуватиме таємницю моторошних кроків, які звучать уночі в його кімнаті («Креденс»), займатиметься ризиковими хімічними експериментами («Алхімік») і, нарешті, спробує пізнати спокуси «до­рослого» життя й навчиться розрізняти, що в ньому справжнє, а що — обман («Завдання з фізики»).



Портер Е. Полліанна : повість / Е. Портер; Пер. з англ. М. Карнаух-Шурпік. - Тернопіль : Навч. кн. - Богдан, 2016. - 256 с. - (Богданова шкільна наука).
Ця книга — світовий бестселер. Кожного, хто перегорне її сторінки, вона зробить милосерднішим, вселить оптимізм у зневіреного. А чи вмієте ви грати в чудодійну гру «в радість»? Якщо ні, то прочитавши цю книгу, — неодмінно зумієте! І світ одразу ж стане добрішим. Спробуйте — переконаєтесь! Для широкого кола читачів


Потерянко Ю. Альберт Ейнштейн / Ю. Потерянко. - К. : Іріо, 2017. - 105 с. : іл. - (Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей)
Книга «Альберт Ейнштейн» — це книга-біографія, яка розповість дитині про унікального вченого ХХ століття, котрий за допомогою мислених експериментів вивів на новий рівень всі знання про Всесвіт. Навіть якщо фізика завжди здавалася складною, в цій книзі малеча побачить її з іншої – цікавої сторони. 
Усіма відкриттями Ейнштейна ми користуємося сьогодні, його праця стала поштовхом для інших вчених створити на основі його теорій телевізор, комп’ютер, фотоапарат. Усім цим ми можемо користуватись завдяки тому, що колись Альберт Ейнштейн відстояв право бути не таким як усі. Вченого, котрому не давались багато шкільних предметів, котрий був небагатослівним, почали запрошувати у всі університети світу, щоб почути його видатні лекції.
Розповідь про великого вченого дає зрозуміти, що бути не таким як усі – це унікальний дар, розвиваючи який, ви можете відкрити у собі здібності до улюбленої справи. А коли любиш те, чим займаєшся, то ти дійсно щаслива людина!

Василь Сухомлинський ☆ Вогнегривий коник читать книгу онлайн ...
Сухомлинський В. Вогнегривий коник : казки, притчі, оповідання : для мол. та сер. шк. в / В. Сухомлинський. - К. : Знання, 2017. - 255 с. - (Скарби).
Ця книга - збірка мудрих і повчальних казок, оповідань, притч, новел, написаних для дітей і дорослих великим українським педагогом і письменником Василем Сухомлинським. Кожна казка, кожне оповідання показують читачам неповторну красу природи, магічну силу доброти і чуйності у взаєминах між людьми, пробуджують у нас бажання захистити слабшого, допомогти старшим.
Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу

Гаврош О. Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу : пригод. повість : для мол. та сер. шк. в. / О. Гаврош. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. - 175 с. : іл.
Пригодницька повість відомого дитячого письменника Олександра Гавроша розповідає про яскраві пригоди неперевершеного гірського силача Івана Сили. Прототипом головного героя повісті став легендарний закарпатський богатир Іван Фірцак, який виборов звання чемпіона Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту і об’їздив півсвіту, виступаючи в цирку, де здобув чимало яскравих перемог.
2013 року на основі цієї повісті було знято перший в третьому тисячолітті український дитячий фільм «ІВАН СИЛА», графічними кадрами з якого проілюстроване видання.


Немає коментарів:

Дописати коментар