вівторок, 2 березня 2021 р.



 Бібліотека с.Теково пропонує познайомитись з творчістю Наталії Іванівни Дурунди - сучасної письменниці з Ужгорода, яка нагороджена за найкращий твір про кохання у конкурсі «Коронація слова – 2019» за свій новий роман "Зрада", який сподобається жіночій аудиторії і тим, хто захоплюється любовними романами, історіями й трагічним коханням.



Роман здобув спеціальну відзнаку від Ніки Ніколео та Львівського жіночого клубу за найкращий твір.



Книга "Зрада" - Наталія Дурунда
Молодій студентці Марині судилося стати найближчою людиною для сусідської п’ятирічної дівчинки Асі, чия мати померла. Батько дитини, хірург Роман Богданов, усвідомлює, що до дівчини прикипіла душею не тільки Ася, а й він сам. Марина й Роман одружуються.
П’ятнадцять років по тому. Несподівано у житті Богданових з’являється Гордій — син близького Романового друга Корнія Задорожного. Дві сім’ї прагнуть поєднати дітей: уже дорослу Настю і на сімнадцять років старшого Гордія. Ася щаслива й закохана. Проте Гордій не відповідає їй взаємністю. А все тому, що покохав дружину батькового товариша Марину!
Серце молодої жінки розривається. З одного боку — найрідніші люди, яких нізащо не зрадить, з іншого — Гордій... Марина зважується на відчайдушний крок. Чи стане їй сили не перейти межу дозволеного?..
Я теж прочитала цю книжку.Читається на одному подиху, з такою цікавістю, ніби поринаєш в світ героїв-з ними радієш і сумуєш, іноді, від розчулення плачеш.



Наталія Іванівна стала меценатом нашої бібліотеки і надіслала для користувачів бібліотеки с.Теково ще дві книжки "До ніг твоїх я небо простелю" та "Коли відчинені ворота раю" з особистими автографами.

Головний герой твору — Марат Рахімов — серйозний, успішний бізнесмен. Має свої уявлення про шлюб: цей священний союз — назавжди. Тому не поспішає з обраницею. Хоч йому вже за тридцять — на любовному горизонті пусто. 
Несподівано все міняється. Він зустрів молоду дівчину — Лію Турганову — талановиту скрипальку. На неї чекає велика сцена у Європі. До того ж вона серйозно займається кінним спортом.
Збентежений… Спочатку бореться зі своїми почуттями, сумнівається. Розуміє, що дівчина до кінця не усвідомлює, на який серйозний крок зважується, погодившись на одруження. Адже має реальну можливість зробити блискучу кар'єру в музиці. Чи зможе від усього відмовитися: повністю присвятити себе чоловікові, стати матір'ю, просто берегинею домашнього вогнища? На вигляд вона слабка, вразлива, тендітна. Чи витримає? Бо ж характер у нього складний, владний, з ним нелегко.

Події, відображені в повісті, розгортаються на Закарпатті в далекому 1939 році за часів панування Угорщини. Пора тяжка. На порозі Друга Світова війна. Тут у всій красі постає справжня, наче дарована Всевишнім любов Софії і Йосипа. Щоб заможний староста села віддав йому за дружину свою доньку – хлопець наважується на ризикований крок. І той крок погубить його… Але вони з Софією встигли поклястися перед Небом, що попри все проживуть однакову долю. Мабуть в пророчу мить сказали, бо й справді випили одну спільну Чашу на двох… до самісінького дна випили. На їх судьбу випадають неймовірно тяжкі випробування. Обом довелося перенести пекло ГУЛАГів, звірські катування у радянських таборах. А Йосипові ще й пройтися фронтовими дорогами в рядах корпусу Людвика Свободи. Головні герої уособлюють ідеал вірності, порядності, благородності, неймовірної витримки й незламності духу. Здатність нести свій надважкий, майже нелюдський хрест, не нарікаючи на судьбу. У молодому віці доля вирвала їх з рідного краю. Вони зустрілися через довгих 62 роки. І ця зустріч – незвичайна… Остання… Вітальна й прощальна водночас…

Книжки з цікавими сюжетами,захоплюють з першого рядочка.За таку меценатську хорошу справу-такі цікаві літературні шедеври, бібліотека щиро вдячна пані Наталії.
Читайте разом з нами! Чекаємо на Вас в бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар