понеділок, 28 червня 2021 р.

 Бібліотека-філія с.Теково представляє інформаційний  калейдоскоп:

 День молоді -2021: дата та історія свята, як прийнято відзначати



День молоді — свято України. Відзначається щорічно в останню неділю червня відповідно до Указу Президента України від 22 червня 1994 року N 323/94 «Про День молоді».

Свято встановлене «На підтримку ініціативи молодіжних об'єднань і організацій України»У 2021 році День молоді припадає на 27 червня.

 





Слід зазначити, що це не єдиний день у році, присвячений молодим людям. Так, 12 серпня відзначається Міжнародний день молоді. Його було проголошено у 1999 році Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй.

Мета та значення Дня молоді

Молодість – це не просто певний період у житті людини, а ще й особливий стан душі. Тому День молоді вважається святом творчості, енергії, пізнання та реалізації найсміливіших задумів.

Міжнародний днем молоді має на меті нагадати про роль молодих людей у розвитку та побудові світу, а також у вирішенні різних повсякденних завдань.

Цим днем також привертається увага до актуальних проблем молодих людей. Йдеться, зокрема, про кроки щодо поліпшення якості їхнього життя та розширення кола можливостей

Як відзначають День молоді

Традиційно щороку молодь вітають з її днем. До свята часто влаштовують різноманітні концерти, фестивалі, квести та спортивні заходи,флешмоби та книжково-ілюстративні виставки. Участь можуть брати всі бажаючі.

Звісно ж, багато молодих людей віддають перевагу святкуванню в товаристві своїх друзів.  Чудово провести час можна, наприклад, на природі, адже літній день так і спонукає зібратися веселою компанією на свіжому повітрі,а також в бібліотеці - як це роблять наші користувачі, де для юнацтва презентовано книжково-ілюстративну виставку"Молодь-надія і турбота нашої держави".Відвідувачі  з цікавістю знайомились з розділами книжкової виставки: "Молодь навчається" , "Молодь вивчає свої права" ,"Молодь працює", "Молодь читає" та з літературою тут презентованою.



















Немає коментарів:

Дописати коментар