середу, 1 травня 2019 р.


Великдень – найбільше християнське свято. Цей день має ще одну назву – Пасха.
Є багато свят, які ми святкуємо. Але одним з головних є весняне свято – Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов.
Великдень відноситься до тих свят, дата яких змінюється кожного року, визначеної не має. Зазвичай він відзначається не раніше 4 квітня та не пізніше 8 травня. У перекладі з давньоєврейської мови «Пасха» – «проходження повз, позбавлення». Інші назви цього свята: Світле Воскресіння, Христов день. За переконанням православних віруючих, Великдень пов'язаний з воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою.
Більш докладніше про традиції святкування Великодня, як в Україні,так і в нашій місцевості розповідає наша виставка-інсталяція "Великодні мотиви".Користувачі можуть ознайомитись тут з рецептами випікання пасок по-теківськи,та інших страв,які є традиціними,обрядами,притаманними Великоднім святам нашої місцевості.Також тут преставлені декоративні писанки,виготовлені юними рукодільницями гуртка "Рукодільниця" різними техніками-джгутовою,канзаші,бісероплетінням,які зібрашись на чергове заняття 24 квітня, навчались виготовляти декоративні писанки.

















Немає коментарів:

Дописати коментар