вівторок, 23 квітня 2024 р.

 Бібліотека знайомить з літературною 

                    довідкою:       

"Вільям Шекспір - геній століть"



📖23 квітня минуло 460 років від дня народження англійського драматурга, поета та актора, одного з видатних письменників світу Вільяма Шекспіра.
📖Вважається, що Вільям Шекспір народився у місті Страдфорд-на-Ейвоні в заможній, але не благородній сім’ї торговця шкірою Джона Шекспіра. 📖Точна дата цієї події невідома, але за церковними записами відомо, що Вільям був хрещений у Страдфорді, 26 квітня 1564 року, а три дні – це типовий для того часу термін між народженням і хрещенням. Тому прийнято вважати, що Шекспіра народився 23 квітня 1564-го року.
📖Ще за життя твори Шекспіра користувалися великою популярністю, і хоча у той час мало хто знав його ім’я, тому що глядачі звертали увагу насамперед на акторів, сьогодні він по праву вважається одним з найвидатніших драматургів світу. 📖Шекспір був автором 17-ти комедій, 10-ти хронік, 11-ти трагедій, 5-ти поем та циклу зі 154 сонетів. Його перу належать такі шедеври світової літератури як «Ромео і Джульєтта», «Сон літньої ночі», «Гамлет», «Отелло», «Король Лір» та «Макбет». 📖Сьогодні, через 460 років, Вільям Шекспір сприймається як геній світового масштабу. Його п’єси й досі входять до репертуарів провідних театрів світу, екранізуються та перевидаються мільйонними тиражами на багатьох мовах світу.




Немає коментарів:

Дописати коментар