пʼятниця, 20 травня 2022 р.

                                       Відзначення Дня вишиванки

День вишиванки - це міжнародне свято, яке покликане зберегти українські культурні традиції. Його краса, символічність та потужний посил залучають до святкування тисячі українців.Вишиванка є символом краси, здоров’я і щасливої долі. Її вважають оберегом української нації. Вишита сорочка символізує сімейні цінності – пам’ять роду, вірність і любов.

Цього дня бібліотечні працівники Королівської ТГ долучилися до благодійної акції для підтримки ЗСУ «Перемагаймо разом!» , яка пройшла в Королівській ТГ в День вишиванки . На благодійний концерт завітали дорослі і діти, щоб відсвяткувати це красиве свято.

Працівником бібліотеки на заході було проведено майстер-клас по виготовленню патріотичного оберегу.З великим натхненням діти і дорослі відтворювали вподобані узори. Жовто-сині стрічки замайоріли на сонці та мальовані візерунки і орнаменти. Патріотичні обереги мали можливість придбати всі охочі,як і придбати та покуштувати смаколики, які приготували бібліотечні працівники. Виручені кошти було передано для потреб ЗСУ.Захід доповнювала книжково – народознавча виставка «Вишиванка-генетичний код нації», де представлено літературу з фонду книгозбірні, зокрема етнографічні дослідження , альбоми – посібники по вишиванню, збірники фольклору про культурний «код нації», книги про історію нашої України,яку презентували працівники Королівської публічної бібліотеки.



















































Немає коментарів:

Дописати коментар