середа, 14 жовтня 2020 р.

 


За часів козацтва наші предки пройшли науку честі та гідності, рівності та демократії. Вірою і правдою справі утворення нашої держави довгі роки служили наші предки, давши клятву здобути волю Україні або загинути за неї.

Славетні традиції українського народу продовжують захисники і патріоти Української держави, які сьогодні відстоюють мир у нашій країні на східних рубежах. Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто взяв у руки зброю і встав на захист України, хто охороняє наші рубежі і береже спокій та мир в тилу.
Щирі вітання кожному, хто сьогодні несе нелегку військову службу, за вірність військовій присязі та патріотизм.
Ми також схиляємо голови перед світлою пам’яттю усіх героїв, які полягли в боротьбі за вільну, незалежну і нескорену Україну. Вічна пам’ять!

З нагоди  Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначається 14 жовтня, працівником  бібліотеки - філії с.Теково 12 жовтня проведено презентацію книжки "Добровольчі батальйони" .





Працівник бібліотеки розповіла про книжку "Добровольчі батальйони", де описані групою експертів та журналістів історичні миті від створення добровольчих батальйонів,хроніка  сторії руху,їх бойовий шлях і сучасний стан.Тут  роздуми політиків,військових громадських діячів та волонтерів.Також є такі цікаві факти чи вистояла б Україна без мужності добровольчих батальйонів? У чому сутність руху добробатів - і де його витоки? Якою була роль добровольців під час найважливіших етапів битви України проти гібридного агресора? І що чекає на добробати у майбутньому?На ці питання можна отримати відповідь прочитавши книгу "Добровольчі батальйони".







 Представлена на заході  книжково-ілюстративна виставка «Українське козацтво у ствердженні укоаїнської держави",яка присвячена яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні.

і.

Розповіла про Україну козацьку вчителька ЗОШ І-ІІ ст. Різник Марія Степанівна,ознайомивши присутніх з цікавими фактами з життя козаків.


Користувачі знайомляться з  літературою,яка розповідає про епоху козацтва.











Немає коментарів:

Дописати коментар