неділю, 24 лютого 2019 р.

15 лютого -  День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниця виведення радянських військ з Афганістану.
Афганська війна – одна з самих трагічних сторінок історії нашого народу, яка тривала вдвічі довше ніж  Друга світова.
В бібліотеці оформлена книжкова виставка "Афганістан болить в моїй душі...", де читачі  мають можливість ознайомитися з   матеріалами ,у яких висвітлюються вищезгадані події.
З 1979  до 1989 року, близько ста п'ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило "афганської війни". 290 українців не повернулися з Афганістану, 62 - вважаються зниклими безвісти або потрапили в полон. Отримали поранення більш ніж 8 тисяч українців, 4 687 з них повернулися до рідних домівок інвалідами.
 12 лютого працівник бібліотеки провела по  представлених матеріалах хроноскоп пам'яті: це і спогади "афганців", і проблеми фізичної та моральної реабілітації воїнів,  та поеми та вірші, присвячені подіям  Афганської війни. Це розповіді про те, що людина робить на війні і що війна робить з людиною.
Афганська війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить і досі. Серед тих, хто віддав своє юне життя і житель с.Теково Юрій Параска.





Немає коментарів:

Дописати коментар